Πείτε που παχαίνετε… να σας πούμε γιατί!!!

Το να πάρετε τον έλεγχο στις ορμόνες σας μπορεί να είναι και το μυστικό στο να καταφέρετε να είστε σε φόρμα, σύμφωνα με νέες ιατρικές έρευνες που βρίσκουν πολλούς υποστηρικτές. Συγκεκριμένα, τα νέα επιστημονικά δεδομένα αποδεικνύουν ότι οι μη ισορροπημένες ορμόνες, κυρίως λόγω του στρες, της έλλειψης ύπνου και της κακής διατροφής, ευθύνονται για την αποθήκευση λίπους σε διάφορα σημεία του σώματος. Το παραπάνω γεγονός, παρατηρείται περισσότερο στις γυναίκες στην ηλικία των σαράντα και άνω, η οποία σχετίζεται από πολλές διαταραχές ορμονών.

Αν αποθηκεύετε λίπος στα μπράτσα…Μπορεί να ευθύνεται η ορμόνη «γλυκαγόνη» που σε αυξημένα επίπεδα θα συμβάλει στο σώμα σας να αποθηκεύσει λίπος για ενέργεια. Δοκιμάστε πρωινό πλούσιο σε πρωτείνες και χαμηλό σε υδατάνθρακες όπως το γιαούρτι και το μούσλι. 

Αν αποθηκεύετε λίπος γύρω από τη μέση…Μπορεί να ευθύνεται η ινσουλίνη που πυροδοτεί αποθήκευση λίπους στα κύτταρά σας. Συμπεριλάβετε περισσότερο φιλικά προς τις ορμόνες φαγητά στην δίαιτά σας, όπως τα ζυμαρικά. Κάντε επίσης ασκήσεις που γυμνάζουν αυτή την περιοχή όπως είναι η κολύμβηση.
Αν αποθηκεύετε λίπος στους μηρούς και τους γοφούς…

Μπορεί να ευθύνονται τα οιστρογόνα που επηρεάζουν την κατανομή του λίπους στο σώμα. Δοκιμάστε άπαχες πρωτεΐνες και ανεπεξέργαστα φαγητά, αλλά παράλληλα γυμναστείτε πιο έντονα στα συγκεκριμένα σημεία του σώματός σας κάνοντας ποδήλατο. 

Γλωσσάριο • Η γλυκαγόνη είναι μια ορμόνη που παράγει το πάγκρεας και τονώνει τη χημική διάσπαση του γλυκογόνου (υδατάνθρακας που είναι αποθηκευμένος στο ήπαρ και τους μυς) σε γλυκόζη (σάκχαρο στο αίμα). Η γλυκόζη υπάρχει στο αίμα και χρησιμοποιείται για ενέργεια από τα κύτταρα οποιουδήποτε σημείου του σώματος.• Η ινσουλίνη είναι ορμόνη που παράγεται από το πάγκρεας όταν αυξάνεται το σάκχαρο του αίματος. Όταν δηλαδή ένα άτομο φάει κάτι γλυκό, τότε αυξάνεται το σάκχαρο στο αίμα και αυτό προκαλεί περισσότερη  έκκριση ινσουλίνης. Η αύξηση της ινσουλίνης προκαλεί τη μείωση του σακχάρου του αίματος, διότι το επιπλέον σάκχαρο μεταφέρεται με τη βοήθεια της ινσουλίνης στα κύτταρα, όπου μετατρέπεται σε λίπος. Με αυτόν τον τρόπο τα γλυκά προσθέτουν βάρος. Επιπλέον, η ινσουλίνη αναστέλλει τη διάσπαση του λίπους. Άρα αν ένα άτομο τρώει συνεχώς σάκχαρα προσθέτει βάρος.